Het Startmenu is een van de belangrijkste functies van het Windows-besturingssysteem, omdat het je snel toegang biedt tot al je apps, documenten en instellingen. Windows 11 biedt een vernieuwd Startmenu-ontwerp dat in het midden van het scherm wordt weergegeven, maar sommige gebruikers geven de voorkeur aan de traditionele positie van het Startmenu aan de linkerkant van het scherm. Gelukkig is het verplaatsen van het Startmenu in Windows 11 vrij eenvoudig, en in dit artikel laten we je zien hoe je het doet.

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop op het Startmenu-pictogram (het is het pictogram dat lijkt op een venster met vierkante tegels). Er verschijnt een menu met verschillende opties.

Stap 2: Klik op “instellingen” onderaan het menu. Dit opent het venster “Instellingen”.

Stap 3: Klik in het linkerpaneel van het venster op “Persoonlijke instellingen”. Hier vind je verschillende opties voor persoonlijke instellingen.

Stap 4: Klik op “Taakbalk” onder “Persoonlijke instellingen” Klik onder “Gedrag van de taakbalk” op de vervolgkeuzelijst bij “Uitlijning van taakbalk” en kies “Links uitlijnen”. Hiermee wordt het Startmenu naar de linkerkant van het scherm verplaatst.

Stap 5 (optioneel): Pas andere instellingen, verder kun je ook andere instellingen voor het Startmenu aanpassen, zoals de grootte, de achtergrondkleur en de weergave van de meest gebruikte apps.

Stap 6: Sluit het venster “Instellingen” Als je tevreden bent met de aanpassingen. Het Startmenu wordt nu weergegeven aan de linkerkant van het scherm.

Conclusie: Het verplaatsen van het Startmenu in Windows 11 is een eenvoudige taak en kan in slechts enkele stappen worden uitgevoerd. Als je de voorkeur geeft aan de traditionele linkerkant, volg dan deze eenvoudige stappen en pas het Startmenu aan naar jouw wensen. Door het Startmenu naar links te verplaatsen, kun je sneller en efficiënter werken met het Windows-besturingssysteem.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *